Lenaers Express

Jan Lenaers

Lenaers Express bolt al sinds 1994 mee in de transportsector

Intussen heeft het flink wat kilometers op zijn teller staan en zag het zijn klantenbestand en wagenpark stevig toenemen. Om ook die toekomstige groeiambities te verwezenlijken, steunt het transportbedrijf op de sterke schouders van Hasco Invest. Zaakvoerder Jan Lenaers vertelt hoe dat loopt.

Wat startte als een koerier-met-één-bestelwagen is vandaag een heel wat omvangrijker transportbedrijf: op de parking van Lenaers Express staan naast de bestelwagens nu ook vrachtwagens, trekker-opleggers en zelfs kraanwagens. Daarmee doorkruist het transportbedrijf heel Europa, met aan boord de meest uiteenlopende materialen. Toen huidig zaakvoerder Jan Lenaers in 2018 de fakkel van vader Danny overnam, wou hij alvast dezelfde groeisnelheid aanhouden. Daarom besloot hij aan te kloppen bij Hasco Invest.

 

Wat bracht Lenaers Express bij Hasco Invest?

“Om te blijven groeien kon ik, als jonge zaakvoerder, wel een sterke partner gebruiken. Eén die zijn mannetje kon staan in de competitieve ondernemerswereld. Een partner als Hasco Invest dus, want achter deze holding gaat heel wat zakelijk instinct schuil. Ik pik er alvast graag wat van mee: maandelijks overloop ik met hen mijn strategie, koppel ik terug over de cijfers en bespreek ik de genomen beslissingen. Ik ben verantwoordelijk voor het dagelijks beleid, maar kan steeds op hun goede raad en bijsturing rekenen. Of anders gezegd: ik heb het stuur nog altijd in handen, maar kreeg er een ervaren co-piloot bij.”

 

“Ik heb het stuur nog altijd in handen, maar kreeg er een ervaren co-piloot bij!”
   - Jan Lenaers

 

Wat is de grootste troef van de samenwerking?

“Naast goede raad en financiële armslag krijgen we ook de nodige administratieve ondersteuning. Zo vonden zowel onze IT als onze boekhouding onderdak bij Hasco Invest. Dat laatste maakt dat we kunnen terugvallen op een zeer gedetailleerde controlling en rapportering van onze cijfers. Waar ik vroeger slechts halfjaarlijks een financieel beeld van onze onderneming kreeg, ontvang ik dat nu maandelijks. Dat is van onschatbare waarde. Het maakt dat we veel proactiever en nog gerichter kunnen investeren en bijsturen.”

 

Wat brengt de toekomst nog?

“Stilstaan is achteruitgaan, dus duwen we wat onze groeiambities betreft nog niet op de rem. We willen uitgroeien tot meer dan transporteur alleen en willen de komende jaren dan ook het logistieke luik nog meer uitbouwen. Ook hierin voel ik me ten volle gesteund door Hasco Invest. De samenwerking zorgt voor een stevige basis waarop we zorgeloos verder kunnen bouwen. Het doet me dan ook plezier dat ze hun ondernemerservaringen met me willen blijven delen.”

Meer weten over Hasco Invest? Stel ons uw vraag!