Pure Air

Climagroup zorgt voor nieuwe wind bij Pure Air

Als ondernemer wil u focussen op uw corebusiness en doen waar u goed in bent. Maar als een bedrijf groeit, groeit ook de tijd die u in de dagelijkse leiding moet steken. Pieter Rober, die in 2012 ventilatiebedrijf Pure Air oprichtte, kan erover meespreken. Hij vond met de hulp van Hasco Invest gelukkig de nodige structuur en ademruimte.

Pure Air ontwerpt, fabriceert, plaatst en onderhoudt ventilatiesystemen voor retail en industrie. “Na de oprichting kwamen er al snel meer opdrachten dan we eigenlijk aankonden. Groeien is uiteraard fijn, maar op een bepaald moment kun je het niet meer alleen. Je hebt vaste partners nodig, zoals een boekhouder, een sociaal kantoor en anderen die je onderneming begrijpen en correct ondersteunen”, vertelt Pieter Rober. Hij zocht en vond al snel de nodige steun bij Hasco Invest. Dankzij de ondersteuning vanuit Climagroup, een participatie van Hasco Invest, beschikt Pure Air nu over maar liefst zes uitvalsbasissen waardoor ze snel ter plaatse zijn voor interventies en wordt er continu geïnvesteerd in  opleidingen voor de medewerkers om kwaliteit en vakmanschap te garanderen.

“In 2015 leerde ik Francis Wanten, voorzitter van Hasco Invest, kennen op een Jong Voka-evenement. We hadden meteen een goede klik en een aantal maanden en gesprekken later werd Pure Air lid van de Hasco-familie”, vertelt Pieter Rober. De inbedding van ons bedrijf binnen Climagroup zorgde voor hoognodige structuur waardoor de dagelijkse leiding uit handen kon gegeven worden. “Zo kreeg ik meer tijd om onze klantenportefeuille uit te breiden en aan onze toekomstige groei te werken. Daarnaast heeft de opname in de groep voor zowel groei als rust gezorgd. En door de nauwe samenwerking met de collega’s uit de andere participaties van Hasco Invest heb ik tal van contacten gelegd. Zo startten we al veel nieuwe projecten, zowel binnen als buiten onze eigen organisatie”, aldus een trotse oprichter.

Pieter Rober blikt nu al enorm tevreden terug op de samenwerking. “Mijn verwachtingen werden zeker ingelost. Zo ben ik altijd kunnen blijven ondernemen, mét de steun en expertise van een sterk en ervaren team businesspartners. Ondertussen is onze hal verdubbeld in omvang en hebben we een eigen productieafdeling”, vertelt Pieter. Hasco Invest biedt ambitieuze bedrijven dan ook met plezier een basis om te kunnen werken en te focussen op hun corebusiness. “Bovendien is er binnen de participaties oog voor de medewerkers met tal van faciliteiten die je kan aanbieden aan je medewerkers zoals het Benefits@work-platform”, besluit Pieter Rober.

Hasco Invest biedt ambitieuze bedrijven de basis van waaruit ze kunnen werken.

Pieter Rober

Andere testimonials

gpc-europe

GPC Europe werd in 2005 opgericht om mee vorm te geven aan de noodzakelijke energietransitie en groeide al snel uit tot dé groothandel in zonnepanelen en fotovoltaïsche systemen. Dit mooie ondernemersverhaal kwam in 2018 helemaal op kruissnelheid, toen Yves Struyve het team versterkte als medezaakvoerder en in zee ging met Hasco Invest.

encon

Encon begeleidt ondernemingen bij hun duurzame transitie, zowel op strategisch als op praktisch vlak. Voor Encon is ‘duurzaamheid’ immers geen opgave, maar een opportuniteit. Om die boodschap zo wijd mogelijk te verspreiden, sloeg Encon de handen in elkaar met Hasco Invest. Oprichters Sandra Deraeve en Robin Bruninx vertellen er alles over.

lenaers-express

Lenaers Express startte ooit met één bestelwagen en doorkruist vandaag de dag heel Europa met een wagenpark dat bestaat uit meerdere vrachtwagens, trekker-opleggers en zelfs kraanwagens. Ze zijn en blijven razend ambitieus en rekenen hiervoor op de steun van Hasco Invest. Zaakvoerder Jan Lenaers geeft tekst en uitleg.

rct-stevedoring

RCT Stevedoring begon in de jaren zestig met het verhandelen van zand en grind en de fabricatie van snelbouwsteen. In de loop der jaren evolueerde het bedrijf naar het laden en lossen van zeeschepen en de opslag van goederen. Die evolutie ging gepaard met groei en wie groei zegt, die zegt Hasco Invest. Bestuurder Koen Van Duysse legt uit hoe deze samenwerking tot stand kwam.