GPC Europe

Green & Durable Group zorgt mee voor groei bij GPC Europe

GPC Europe werd in 2005 opgericht om mee vorm te geven aan de noodzakelijke energietransitie en groeide al snel uit tot dé groothandel in zonnepanelen en fotovoltaïsche systemen. Dit mooie ondernemersverhaal kwam in 2018 helemaal op kruissnelheid, toen Yves Struyve het team versterkte als medezaakvoerder en in zee ging met Hasco Invest.

GPC Europe stond aanvankelijk voor heel wat uitdagingen. Ze misten een ‘externe stem’ en zochten een klankbord om het bedrijf mee richting te geven. “Ik werd aangetrokken als medezaakvoerder, zodat ik me over nieuwe producten en ontwikkelingen kon buigen, en Green & Durable Group kwam erbij om de bedrijfscontinuïteit te garanderen en de onderneming verder te professionaliseren. Dankzij de samenwerking met deze participatie van Hasco Invest kunnen wij ons focussen op onze core business, terwijl we ondersteuning krijgen op het vlak van HR, IT, Finance en Marketing. En die is meer dan welkom”, vertelt Yves Struyve.

De samenwerking met Green & Durable Group verliep meteen vlot. “De moeilijkste horde om te nemen was ‘leren delegeren’, maar als onderneming hou je meer dan voldoende speelruimte en vrijheid over. Tegelijk schepte Green & Durable Group ook meteen vertrouwen dankzij hun beproefde methode: we werkten samen een strategisch plan uit, we legden KPI’s vast, ze gaven onze HR-afdeling een upgrade en switchten van jaarlijkse cijfers naar maandelijkse rapporteringen”, aldus Yves Struyve. En dat wierp al snel zijn vruchten af. De omzet van GPC Europe steeg in 2018 met 25%, in 2019 met 42% en in 2020 een groei van 60%.

“Als partner daagt Green & Durable Group ons uit en legt het de lat steeds hoger. Dat wakkert het vuur aan en stuwt ons vooruit”, vertelt een trotse medezaakvoerder. GPC Europe zit dan ook nog boordevol plannen voor de toekomst. “We willen ons eigen ontwikkelde productengamma verder uitbreiden (zoals toepassingen voor elektrische en thermische opslag, monitoring van digitale meters, laadpalen voor elektrische wagens) en ook ons werkterrein verruimen richting Frankrijk en Nederland. Er liggen dus nog flink wat uitdagingen te wachten, die we met de financiële steun van Hasco Invest en de operationele steun van Green & Durable Group vol vertrouwen tegemoet gaan”, besluit Yves Struyve.

Als partner daagt Green & Durable Group ons uit en legt het de lat steeds hoger. Dat wakkert het vuur aan en stuwt ons vooruit.

Yves Struyve

Andere testimonials

encon

Encon begeleidt ondernemingen bij hun duurzame transitie, zowel op strategisch als op praktisch vlak. Voor Encon is ‘duurzaamheid’ immers geen opgave, maar een opportuniteit. Om die boodschap zo wijd mogelijk te verspreiden, sloeg Encon de handen in elkaar met Hasco Invest. Oprichters Sandra Deraeve en Robin Bruninx vertellen er alles over.

lenaers-express

Lenaers Express startte ooit met één bestelwagen en doorkruist vandaag de dag heel Europa met een wagenpark dat bestaat uit meerdere vrachtwagens, trekker-opleggers en zelfs kraanwagens. Ze zijn en blijven razend ambitieus en rekenen hiervoor op de steun van Hasco Invest. Zaakvoerder Jan Lenaers geeft tekst en uitleg.

pure-air

Als ondernemer wil u focussen op uw corebusiness en doen waar u goed in bent. Maar als een bedrijf groeit, groeit ook de tijd die u in de dagelijkse leiding moet steken. Pieter Rober, die in 2012 ventilatiebedrijf Pure Air oprichtte, kan erover meespreken. Hij vond met de hulp van Hasco Invest gelukkig de nodige structuur en ademruimte.

rct-stevedoring

RCT Stevedoring begon in de jaren zestig met het verhandelen van zand en grind en de fabricatie van snelbouwsteen. In de loop der jaren evolueerde het bedrijf naar het laden en lossen van zeeschepen en de opslag van goederen. Die evolutie ging gepaard met groei en wie groei zegt, die zegt Hasco Invest. Bestuurder Koen Van Duysse legt uit hoe deze samenwerking tot stand kwam.