Encon

Encon vergroot zijn maatschappelijke impact met Hasco Invest

Encon begeleidt ondernemingen bij hun duurzame transitie, zowel op strategisch als op praktisch vlak. Voor Encon is ‘duurzaamheid’ immers geen opgave, maar een opportuniteit. Om die boodschap zo wijd mogelijk te verspreiden, sloeg Encon de handen in elkaar met Hasco Invest. Oprichters Sandra Deraeve en Robin Bruninx vertellen er alles over.

Encon startte in 2002 en heeft vandaag, ettelijke duurzaamheidsprojecten later, meerdere vestigingen in België en Nederland. Ze werken voor grote namen zoals Heinz, Ikea en Bombardier. “Onze klemtoon ligt op de positieve wisselwerking tussen economie, ecologie en sociale ontwikkeling. Wij zijn ervan overtuigd dat duurzaamheid voor groei zorgt”, vertelt Robin Bruninx. Een gedachtegang die Hasco Invest integraal deelt. Volgens Encon zorgt een duurzame aanpak niet enkel voor een lage energiefactuur, maar ook voor efficiëntere productieprocessen, meer commerciële slagkracht of aantrekkelijke aanwervingsvoorwaarden. Kortom, duurzaamheid garandeert een ecologisch, economisch en sociaal sterke toekomst.

Het lijkt een ietwat verrassend duo: een studiebureau rond duurzaamheidstransformaties en een holding die via een andere participatie met fossiele brandstoffen werkt. Maar net daar zit de opportuniteit: in de fossiele sector vallen op het vlak van duurzaamheid nog grote stappen te zetten. “Door samen te werken, kunnen we een serieuze impact op de maatschappij hebben. Die wil om te verduurzamen is er trouwens ook in de andere participaties van Hasco Invest. Zo hebben we onlangs bijvoorbeeld samen met Comfort Energy Group het project Green+ op poten gezet, waarmee we de CO2-uitstoot van fossiele energiebronnen compenseren”, vertelt Sandra Deraeve.

Dankzij de samenwerking met Hasco Invest krijgt Encon de nodige financiële slagkracht om noodzakelijke duurzame investeringen te doen. “We steunen nu op sterke schouders die ons de kans geven om verder te groeien. Zo kunnen we straks nog meer ondernemingen helpen en onze impact op de maatschappij vergroten”, aldus Robin. Dit partnerschap verloopt dan ook in volle vertrouwen, net omdat de drijfveer dezelfde is. “Je merkt dat ze er meer dan gerust in zijn dat wij de juiste beslissingen nemen. Dat maakt het niet alleen vlot, maar ook fijn samenwerken”, besluit Robin.

Ons partnerschap verloopt in volle vertrouwen. Hasco Invest is er meer dan gerust in dat wij de juiste beslissingen nemen.

Robin Bruninx & Sandra Deraeve

Andere testimonials

gpc-europe

GPC Europe werd in 2005 opgericht om mee vorm te geven aan de noodzakelijke energietransitie en groeide al snel uit tot dé groothandel in zonnepanelen en fotovoltaïsche systemen. Dit mooie ondernemersverhaal kwam in 2018 helemaal op kruissnelheid, toen Yves Struyve het team versterkte als medezaakvoerder en in zee ging met Hasco Invest.

lenaers-express

Lenaers Express startte ooit met één bestelwagen en doorkruist vandaag de dag heel Europa met een wagenpark dat bestaat uit meerdere vrachtwagens, trekker-opleggers en zelfs kraanwagens. Ze zijn en blijven razend ambitieus en rekenen hiervoor op de steun van Hasco Invest. Zaakvoerder Jan Lenaers geeft tekst en uitleg.

rct-stevedoring

RCT Stevedoring begon in de jaren zestig met het verhandelen van zand en grind en de fabricatie van snelbouwsteen. In de loop der jaren evolueerde het bedrijf naar het laden en lossen van zeeschepen en de opslag van goederen. Die evolutie ging gepaard met groei en wie groei zegt, die zegt Hasco Invest. Bestuurder Koen Van Duysse legt uit hoe deze samenwerking tot stand kwam.

pure-air

Als ondernemer wil u focussen op uw corebusiness en doen waar u goed in bent. Maar als een bedrijf groeit, groeit ook de tijd die u in de dagelijkse leiding moet steken. Pieter Rober, die in 2012 ventilatiebedrijf Pure Air oprichtte, kan erover meespreken. Hij vond met de hulp van Hasco Invest gelukkig de nodige structuur en ademruimte.