RCT Stevedoring

Koen Van Duysse

 

RCT Stevedoring gaat in zee met Hasco Invest

Als bedrijfsleider loopt u over van de plannen. U wilt niets liever dan ze realiseren. Alleen leiden praktische en administratieve beslommeringen u af van uw corebusiness. Hoe vindt u dan toch ruimte om uw ambities te verwezenlijken? RCT Stevedoring kreeg ze dankzij de samenwerking met Hasco Invest. Bestuurder Koen Van Duyse getuigt.

Het verhaal van RCT Stevedoring begint eind jaren zestig. Het bedrijf verhandelde toen zand en grind en fabriceerde snelbouwsteen. In de loop der jaren verschoof de focus naar het laden en lossen van zeeschepen en de opslag van goederen. RCT specialiseerde zich met andere woorden in stevedoring, een activiteit waarvoor het nu internationaal aangeschreven staat.

 

Specialist in logistiek

Schepen tot 10.000 ton? RCT laadt en lost ze aan zijn ruime kade, strategisch gelegen in Willebroek, bij het Zeekanaal Antwerpen-Brussel. Dankzij 100.000 m² stockageruimte, waarvan 25.000 m² overdekt, is er plaats voor al uw goederen. Een vracht overladen op een vrachtwagen of binnenschip? RCT staat al klaar. En op administratief vlak rekent u op de hulp van de inhouse douaneafdeling. Kortom: alles voor uw efficiënte logistieke flow.

In 2004 werd Koen Van Duyse bestuurder van RCT. Met hem aan het roer bleef het bedrijf groeien. In 2014 trad het toe tot Hasco Invest. Koen Van Duyse legt uit waarom dat partnerschap er kwam.

 

Hasco Invest maakt ideeën werkelijkheid

Hoe kwam u terecht bij Hasco Invest?

“In 2014 kwam ik in contact met Francis Wanten, voorzitter van Hasco Invest. Door onze gesprekken en zijn zakelijke instinct ben ik intensief gaan nadenken over ideeën waarop ik al geruime tijd zat te broeden. De visie die Francis Wanten met Hasco Invest voor ogen had, maakte het voor mij concreter en gemakkelijker om mijn plannen te realiseren. En waarom dan geen partner worden van Hasco Invest? Dat zou sowieso resulteren in groei en expansie van RCT. Omdat ik wat voor mij ‘bijzaken’ waren, kon overlaten aan Hasco Invest.”

“Boekhouding, HR, IT en marketing zijn voor een zaakvoerder bijkomstigheden die tijd vreten. Die zaken uitbesteden aan de businesspartners binnen Hasco Invest, zou me veel tijd opleveren om me bezig te houden met mijn corebusiness. En dat idee sprak me enorm aan. Daarom trad ik in 2014 toe tot Hasco Invest.”

 

“Boekhouding, HR, IT en marketing uitbesteden? Pure tijdwinst om me te focussen op mijn corebusiness!”
  - Koen Van Duyse

 

Groei en voordelen voor personeel

Nog andere voordelen dan de hernieuwde focus?

“Door deel te worden van een grotere structuur, kregen mijn werknemers meer werkzekerheid. Zij genieten nu ook van personeelsvoordelen die eigen zijn aan een grotere groep. Daarnaast zorgt het partnerschap voor een mooie groei. De fusie en het contact met de collega-partners leverden ons al heel wat nieuwe klanten op. Dat leidde dan weer tot extra aanwervingen. De rapporten zorgen voor grotere en betere inzichten, waardoor we nog beter onze focus leggen.”

“Ik ben ervan overtuigd dat RCT met de hulp van Hasco Invest nog verder zal groeien. Zo blijven we toonaangevend in onze business: het laden en lossen van zeeschepen en de opslag van goederen.”

Meer weten over Hasco Invest? Stel ons uw vraag!