Pure Air

Pieter Rober

 

Pure Air: nieuwe wind dankzij Hasco Invest

Als ondernemer wilt u focussen op uw corebusiness. Doen waar u goed in bent. Maar wanneer uw zaak groeit, ontbreekt net daarvoor vaak de ruimte. De dagelijkse leiding kost u veel tijd, die u liever anders besteedt. Dat ervoer ook Pieter Rober, oprichter van ventilatiebedrijf Pure Air. Dankzij de businesspartners van Hasco Invest vond hij de nodige structuur en ademruimte om verder te groeien. Pieter Rober blikt terug op de samenwerking – en vooruit.

Pure Air ontwerpt, fabriceert, plaatst en onderhoudt ventilatiesystemen voor retail en industrie. Het bedrijf bekommert zich van a tot z over uw project. Van calculatie, over productie in het eigen atelier, tot verslaggeving: Pure Air is uw enige aanspreekpunt voor ventilatie. Volledig volgens uw wensen én de regelgeving. In het grote magazijn zijn onderdelen altijd op voorraad. Dankzij de samenwerking met Hasco Invest beschikt Pure Air over maar liefst zes uitvalsbasissen (in plaats van één!) waardoor ze snel ter plaatse zijn voor interventies. De zaak investeert bovendien continu in opleidingen voor zijn medewerkers. Zo garandeert Pure Air kwaliteit en vakmanschap.

Pure Air werd in 2012 opgericht door Pieter Rober. Intussen heeft zijn bedrijf een hele weg afgelegd, met Hasco Invest als reisgenoot.

 

Gefocust groeien

Hoe kwam u terecht bij Hasco Invest?

“In 2012 werd mijn plan om een eigen ventilatiebedrijf te starten, werkelijkheid. De vraag naar ventilatie was groot en wij leverden onze projecten correct en stipt op. Het logische gevolg? Er kwamen al snel meer opdrachten dan we eigenlijk aankonden. En er volgden extra collega’s, zodat we in 2015 al met negen waren.”

“Groeien is uiteraard fijn, maar op een bepaald moment kun je het niet meer alleen. Je hebt vaste partners nodig, zoals een boekhouder, een sociaal kantoor en anderen die je onderneming begrijpen en correct ondersteunen. Ik was dag en nacht bezig met de operationele kant van de zaak, onze corebusiness. Maar wat met de strategie en de langetermijnvisie van Pure Air? Daaraan kwam ik gewoon niet toe. Ik moest dus versterking inroepen: ik had behoefte aan bedienden en leidinggevend personeel.”

“In 2015 leerde ik Francis Wanten, voorzitter van Hasco Invest, kennen op een Jong Voka-evenement. Vanaf ons eerste gesprek was ik onder de indruk van zijn zakelijke instinct en inspirerende karakter. We hadden dadelijk een goede klik. Een aantal maanden en gesprekken later bleek dat we op dezelfde golflengte zaten en werd Pure Air lid van de Hasco-familie.”

Wat heeft de toetreding tot Hasco Invest voor jullie betekend?

“Structuur. We creëerden eindelijk die hoognodige structuur in ons bedrijf. De dagelijkse leiding verloopt vlot onder de vleugels van Philip Bobbaers. Zo krijg ik meer tijd om onze klantenportefeuille uit te breiden en aan onze toekomstige groei te werken. Daarnaast heeft de opname in de groep voor zowel groei als rust gezorgd. Het jaar na de overname hebben we de expansie zelfs ingedijkt om eerst voor stabiliteit te zorgen. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen. En door de nauwe samenwerking met de collega’s uit de andere businessunits heb ik tal van contacten gelegd. Zo startten we al veel nieuwe projecten, zowel binnen als buiten onze eigen organisatie.”

 

Businesspartners voor ondernemers

Werden uw verwachtingen ingelost?

“Mijn verwachtingen werden zeker ingelost. Zo ben ik altijd kunnen blijven ondernemen, mét de steun en expertise van een sterk en ervaren team businesspartners. Ondertussen is onze hal verdubbeld in omvang en hebben we een eigen productieafdeling. Hasco Invest slaagt erin om ambitieuze bedrijven een basis te bieden vanwaaruit ze kunnen werken. Dat geeft ons de kans om bezig te zijn met waar we echt goed in zijn, om ons te focussen op onze corebusiness.”

 

“Hasco Invest biedt ambitieuze bedrijven de basis vanwaaruit ze kunnen werken.”
   - Pieter Rober

 

Wat is voor u de troef van Hasco Invest?

“Het ondernemende karakter van Hasco Invest. Daardoor blijf ik intellectueel geprikkeld en gefocust. Bovendien heeft Hasco Invest oog voor zijn medewerkers. Je merkt dat aan de faciliteiten die erbij komen, zoals het Benefits@work-platform. Het is fijn om dat te kunnen aanbieden aan je eigen medewerkers.”

Meer weten over Hasco Invest? Stel ons uw vraag!