GPC Europe

Yves Struyve

 

GPC Europe ging groei-uitdagingen samen met Hasco Invest aan

Als ondernemer wachten je voortdurend uitdagingen, beslissingen en verantwoordelijkheden. Maar het is niet evident om helemaal alleen de koers te bepalen en knopen door te hakken. Dat vraagt om een klankbord. Om iemand die luistert, meedenkt én uitdaagt. GPC Europe vond zo’n sparring partner in Hasco Invest. Met als resultaat: een uitdagende groei. CEO Yves Struyve vertelt er meer over.

Mee vormgeven aan de noodzakelijke energietransitie waar onze wereld voor staat. Vanuit die visie richtten Ignace Dumon en Mieke Marreel in 2005 GPC Europe op. Vandaag speelt het bedrijf een sterke rol in dat hernieuwbare energie-verhaal. Het groeide uit tot dé groothandel in zonnepanelen en fotovoltaïsche systemen, en bevoorraadt vanuit zijn vestiging in Tielt tal van technische bedrijven en installateurs in België en Nederland. Dit mooie ondernemersverhaal kwam in 2018 helemaal op kruissnelheid, toen Yves Struve het team versterkte als medezaakvoerder, en er een partnerschap met Hasco Invest werd aangegaan.

 

Wat bracht GPC Europe bij Hasco Invest?

“Als bedrijfsleiders stonden Ignace en Mieke voortdurend voor heel wat uitdagingen. Ze konden daarvoor steunen op elkaar, maar misten een ‘externe stem’. Ze zochten een klankbord om voorstellen bij af te toetsen en het bedrijf mee richting te geven. Ik werd aangetrokken als medezaakvoerder, zodat ik me over nieuwe producten en ontwikkelingen kon buigen, en Hasco Invest kwam erbij om de bedrijfscontinuïteit te garanderen en de onderneming verder te professionaliseren. Het partnerschap met Hasco Invest geeft GPC Europe de kans om zich volop op zijn core business te richten, terwijl het welgekomen ondersteuning krijgt op het vlak van HR, IT, Finance en Marketing.”

 

“Als partner daagt Hasco Invest ons uit en legt het de lat steeds hoger. Dat wakkert het vuur aan en stuwt ons vooruit.”
   - Yves Struyve

 

Hoe verloopt het partnerschap?

“De samenwerking verliep meteen vlot. De moeilijkste horde om te nemen was ‘leren delegeren’. Gelukkig hou je als onderneming meer dan voldoende speelruimte en vrijheid. Tegelijk schept Hasco Invest ook meteen vertrouwen dankzij zijn beproefde methodiek: we werkten samen een strategisch plan uit, we legden KPI’s vast, gaven onze HR-afdeling een upgrade, switchten van jaarlijkse cijfers naar maandelijkse rapporteringen … En dat wierp al snel zijn vruchten af. Onze omzet steeg in 2018 met 25%, in 2019 met 42% en in 2020 verwachten we een groei van 60%.”

 

Wat is de grootste troef van deze samenwerking?

“Dan moet ik toch terug naar de rol van Hasco Invest als klankbord verwijzen. Het houdt immers meer in dan ‘ideeën aftoetsen’. Als partner daagt Hasco Invest ons ook uit en legt het de lat steeds hoger. Dat wakkert het vuur aan en stuwt ons vooruit. GPC Europe zit dan ook nog boordevol plannen voor de toekomst: we willen ons eigen ontwikkelde productengamma verder uitbreiden - denk aan toepassingen voor elektrische en thermische opslag, monitoring van digitale meters, en laadpalen voor elektrische wagens - en ook ons werkterrein verruimen richting Frankrijk en Nederland. Er liggen dus nog flink wat uitdagingen te wachten, die we - ondersteund door Hasco Invest - maar wat graag grijpen.”

Meer weten over Hasco Invest? Stel ons uw vraag!