Encon

Robin Bruninx & Sandra Deraeve

Encon vergroot zijn maatschappelijke impact samen met Hasco Invest

Voor Encon is ‘duurzaamheid’ geen opgave, maar een opportuniteit. Ondernemers kunnen veel van de uitdagingen waarmee ze kampen immers tackelen met een duurzame aanpak. Om die boodschap zo wijd mogelijk te verspreiden, sloeg Encon de handen ineen met Hasco Invest. Oprichters Sandra Deraeve en Robin Bruninx onthullen hoe die samenwerking verloopt.

Encon begeleidt ondernemingen bij hun duurzame transitie, zowel op strategisch als op praktisch vlak. Het startte in 2002 en heeft vandaag - ettelijke duurzaamheidsprojecten later - meerdere vestigingen in België en Nederland, van waaruit het voor grote namen als Heinz, Ikea en Bombardier werkt. “Onze klemtoon ligt op de positieve wisselwerking tussen economie, ecologie en sociale ontwikkeling. Maar waar Encon vroeger eerder hamerde op ‘duurzaamheidsoplossingen zijn kostenbesparend’ zal het nu overtuigen met ‘duurzaamheid doet groeien’’, vertelt Robin Bruninx. “Een duurzame aanpak bezorgt je niet alleen een lage energiefactuur, maar ook efficiëntere productieprocessen, meer commerciële slagkracht, aantrekkelijke aanwervingsvoorwaarden, … Kortom, duurzaamheid garandeert een ecologisch, economisch en sociaal sterke toekomst.”

 

Wat bracht Encon bij Hasco Invest?

“Het lijkt wat een verrassend duo: een studiebureau rond duurzaamheidstransformaties en een holding die via haar dochteronderneming Comfort Energy toch een sterke poot in fossiele brandstoffen heeft. Maar net daar zit de opportuniteit: in de fossiele sector vallen op het vlak van duurzaamheid nog grote stappen te zetten. Door samen te werken, kunnen we dan ook een serieuze impact op de maatschappij hebben. Die wil om te verduurzamen is er ook bij Hasco Invest. Onlangs hebben we bijvoorbeeld samen met hen het Green+-project op poten gezet, waarmee we de CO2-uitstoot van fossiele energiebronnen compenseren.”

 

“In de fossiele sector vallen op het vlak van duurzaamheid nog grote stappen te zetten. Door samen te werken, kunnen we dan ook een serieuze impact op de maatschappij hebben.”
   - Sandra Deraeve

 

Wat bereikt Encon dankzij deze samenwerking?

“Dankzij Hasco Invest krijgen wij de nodige financiële slagkracht om noodzakelijke duurzame investeringen te doen. We steunen nu op sterke schouders die ons de kans geven om verder te groeien. Zo kunnen we straks nog meer ondernemingen helpen en onze impact op de maatschappij vergroten.”

 

“Ons partnerschap verloopt in volle vertrouwen. Hasco Invest is er meer dan gerust in dat wij de juiste beslissingen nemen.”
   - Robin Bruninx

Hoe verloopt het partnerschap?

“Vanuit Encon zouden we nooit zomaar uit commerciële of financiële overwegingen een samenwerking aangaan. Er moet altijd een gezamenlijke duurzame drijfveer zijn, en die is er ook. Het mooie gevolg daarvan is dat ons partnerschap ook in volle vertrouwen verloopt. Uiteraard bespreekt Encon zijn plannen vooraf steeds met Hasco Invest, maar je merkt dat ze er meer dan gerust in zijn dat wij de juiste beslissingen nemen. Dat maakt het niet alleen vlot, maar ook fijn samenwerken.”

Meer weten over Hasco Invest? Stel ons uw vraag!